به گزارش روابط عمومی، رئیس دانشگاه اصفهان در مراسم تقدیر از کارکنان ارتباط با جامعه و صنعت و مرکز هدایت شغلی که روز چهارشنبه 12 دی 1403 در محل سالن شهید موحدیان عطار برگزار شد، تصریح کرد: دانشگاه اصفهان در چهل و چهارمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت به عنوان دانشگاه برگزیده کشور و همچنین دانشگاه برگزیده در زمینه توسعه مرکز هدایت شغلی انتخاب و مورد تقدیر قرار گرفت.
دکتر هرسیج کسب این افتخار مهم را مرهون زحمات دکتر امیری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، دکتر مرتضوی مدیر ارتباط با جامعه و صنعت، دکتر ایمان خسروی رئیس وقت دفتر هدایت شغلی و همه کارشناسان این حوزه دانست و از زحمات آنان تشکر نمود.
رئیس دانشگاه در ادامه دکتر امیری را مدیری جوان دانست که صاحب سبک و ایده است که مهم ترین دغدغه ایشان آورده پژوهشی به دانشگاه می باشد.
وی همچنین، دکتر مرتضوی را یکی از مدیران بسیار فعال و موثر دانست که هم به لحاظ علمی و هم در میدان عملیات بسیار فعال و تاثیرگذار هستند.
ایشان دکتر ایمان خسروی مدیر وقت دفتر هدایت شغلی را نیز یکی از مدیران جوان و فعال معرفی کرد که اهتمام ویژه ای در توسعه دفتر هدایت شغلی داشته اند.
دکتر هرسیج با تاکید بر کار گروهی و شبکه ای اظهار کرد: خوشبختانه امروز فرهنگ فردگرایی در حوزه معاونت پژوهشی وجود ندارد و حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه با اتکا به کارهای گروهی موفقیت های چشمگیری به دست آورده است.
رئیس دانشگاه ضمن اشاره به نشست 8 ساعته هیات رئیسه با فعالان دانشجویی تصریح کرد: در گفتگو با دانشجویان دریافتیم بسیاری از آنان از دستاوردهای دانشگاه به ویژه در حوزه پژوهش و فناوری، اطلاعی ندارند و فکر می کنند دانشگاه در بحث ارتباط با صنعت و پژوهش و فناوری، کاری انجام نداده است. در حالی که بر اساس آمار موجود می توان دریافت که حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه نه تنها در بخش علوم پایه و فنی و مهندسی بلکه در حوزه علوم انسانی نیز کارهای بسیار بزرگی انجام داده است.
دکتر هرسیج با تاکید بر دریافت اطلاعات توسط بدنه کارمندی خواستار فرهنگ سازی در راستای برطرف کردن ضعف ها و انتقال به موقع و صحیح اطلاعات شد.
دکتر امیری معاون پژوهش و فناوری نیز در این نشست بر تقویت دفتر ارتباط با صنعت و جامعه با سیاست افزایش بهره وری تاکید کرد. بر اساس آمار ارائه شده از سوی دکتر مرتضوی در سال 1401 170 قرارداد پژوهشی به مبلغ 24 میلیارد تومان، و در سال 1402 حدود 350 قرارداد پژوهشی به مبلغ 84 میلیارد تومان در دانشگاه منعقد و اجرا شده و این روند رشد در سال جاری نیز ادامه دارد. مدیر ارتباط با جامعه افزود:برگزیده شدن مرکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی مرهون تلاش وافر مدیر و یاوران علمی مرکز هدایت شغلی و همکاری موثر معاونت فرهنگی دانشگاه در این زمینه است و از ایشان قدردانی می کنم.
در ادامه دکتر امیری ضمن تشکر از همکاری موثر معاونت آموزشی و معاونت فرهنگی دانشگاه و رویکرد مثبت ایشان به توسعه پژوهش تصریح کرد: در بخش های دیگر دانشگاه نیز باید فرهنگ سازی های لازم انجام شود. وی از دکتر هرسیج درخواست کرد: براساس آئین نامه مالی معاملاتی دانشگاه بخشی از درآمد اختصاصی ایجاد شده بتواند به عواملی که در آن نقش داشتند اختصاص یابد و افرادی که در ایجاد درآمد اختصاصی کمک می کنند را از نظر مالی تامین کنیم. براساس آئین نامه ای که در هیات رئیسه تصویب شده است بالاسری طرح های پژوهشی به صورت 50 درصد اداری و مالی 30درصد دانشکده ها و 20 درصد گرنت استاد می شود. اجرایی شدن این مصوبه همکاری بخش های مختلف دانشگاه را می طلبد. وی خواستار استفاده از تمام توان دانشگاه و ورود ریاست محترم در آوردن طرح های بزرگ به دانشگاه شد.
دکتر مرتضوی مدیر ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه اصفهان ضمن ارائه گزارش به ریاست محترم دانشگاه تصریح کرد:رشد فعالیت های واحد ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه در همه زمینه ها از جمله افزایش چندین برابری تعداد و مبلغ طرح های پژوهشی برون دانشگاهی اساتید و مجریان و نیز ارتقاء تعداد پایان نامه های کاربردی که مورد حمایت صنایع و سازمان ها قرارگرفته است و همچنین رشد انجام فرصت مطالعاتی صنعتی اساتید، مهمترین عامل انتخاب دانشگاه اصفهان به عنوان دانشگاه برگزیده و برتر کشور در حوزه ارتباط با جامعه و صنعت می باشد. تعداد طرح های پژوهشی برون دانشگاهی اساتید از سال 1402 تا کنون بالغ بر 500 طرح و مبلغ آن 2200 میلیارد ریال است.
دکتر مرتضوی به تبیین گزارش آماری طرح های پژوهشی برون دانشگاهی ارتباط با جامعه و صنعت تا پایان 1403 پرداخت و تصریح کرد: تعهد حمایت از پایان نامه ها در قراردادهای استقرار در ناحیه نوآوری دانشگاه،تخصیص امتیاز به پایان نامه های تقاضامحور در آیین نامه ترفیع جدید،تعامل با حوزه های معاونت آموزشی و پژوهشی جهت بهره مندی حداکثری از ظرفیت پذیرش دانشجوی استادمحور و اجرا شدن تفاهم نامه با شرکت نوآوری فولاد مبارکه از جمله اقدامات صورت گرفته برای ارتقا وضعیت دانشگاه بوده است.
مدیر ارتباط با جامعه و صنعت در ادامه افزود: تقویت رابطین ارتباط با صنعت در دانشکده ها،بروزرسانی آیین نامه ها و تدوین آیین نامه های جدید،(تدوین آیین نامه کسر واحد موظف برای طرح های پژوهشی و تخصیص زمان در برنامه هفتگی، بروز رسانی آیین نامه امتیاز دهی طرح های پژوهشی، تدوین آیین نامه تخصیص فضای کاری به پروژه های کلان)،اجرای شیوه نامه کسرواحد موظف و تخصیص زمان در برنامه هفتگی،محاسبه و تخصیص پایه تشویقی طرح های پژوهشی (209 پایه تشویقی)،توسعه فضای فیزیکی ارتباط با صنعت، ایجاد دفاتر همکاری و دفاتر اجرای پروژه های کلان،برگزاری رویدادها و نشست های مختلف با مدیران ارشد صنایع، سازمانها و ارگانها،تنظیم تفاهم نامه های همکاری و عقد قراردادهای باز،پایه ریزی ارتباط موثر با شرکتهای مستقر در ناحیه نوآوری و مرکز رشد و استقرار نماینده،ایجاد مراکز نوآوری با محوریت اجرای مشترک طرحهای پژوهشی با صنایع و شرکتها، مرکز نوآوری هوایی، مرکز نوآوری خودروی هوشمند برقی)،ثبت گرنت های ملی و بین المللی بعنوان طرح پژوهشی،استفاده از ظرفیت نیروهای امریه در دانشکده ها و ستاد،پیگیری نظام مند پیشنهادیه ها تا رسیدن به نتیجه مطلوب،برگزاری بازدیدها از شرکتهای متوسط و بزرگ استان و چابک سازی روند ثبت طرح در سامانه ساجد، اخذ مفاصاحساب بیمه تامین اجتماعی و اداره دارایی، از جمله رویکردها و اقدامات ارتباط با جامعه و صنعت بوده است.
برنامه های در دست اجرای ارتباط با جامعه و صنعت نیز شامل موارد زیر است:
1- بروز رسانی آیین نامه بالاسری طرح های پژوهشی
2- تنوع بخشی به مجریان طرحها با توجه به مصوبه هیات رییسه ( امکان اجرای طرح توسط شرکتها و کارکنان با مدرک دکترا)
3- استفاده از ظرفیتهای قانون جهش دانش بنیان در راستای انجام طرحها و توسعه آزمایشگاهها و مراکز نوآوری مشترک
4- توسعه فضای فیزیکی و نظم دهی به مراکز پژوهشی با توجه به عملکرد سالیان اخیر
5- توسعه سامانه پژوهشیار برای طرح های پژوهشی و افزایش رویت پذیری و سرعت در ارائه آمار و اطلاعات، امتیاز دهی طرحها، ثبت قراردادهای داخلی، ارتباط شفاف تر با کارفرمایان
6- توسعه خدمات آزمایشگاهی در سه قالب راه اندازی آزمایشگاه مشترک با صنایع، ثبت خدمات قابل ارائه توسط کلیه آزمایشگاههای دانشگاه در سامانه جامع، عقد قرارداد خدمت تخصصی آزمایشگاهی (بروز رسانی آیین نامه بالاسری)
7- اصلاح ساختار تشکیلاتی مدیریت ارتباط با جامعه
8- شناسایی توانمندیهای موجود در دانشکده ها، آزمایشگاهها و افراد و ایجاد بستر مناسب برای سرمایه گذاری در رشد این توانمندیها و عرضه به بازار هدف
گقتنی است در این نشست با عنایت به اینکه با همت و تلاش همه ارکان دانشگاه و بطور خاص مدیر و کارشناسان مدیریت ارتباط با جامعه، بر مبنای عملکرد 1402 دانشگاه اصفهان بعنوان دانشگاه برگزیده در ارتباط با جامعه و صنعت و همچنین مرکز هدایت شغلی بعنوان مرکز برگزیده کشوری، انتخاب شدند، رئیس دانشگاه اصفهان از همکاران این دو حوزه به شرح زیر تقدیر کردند.
_ آقای دکتر مرتضوی مدیر ارتباط با جامعه
_ آقای رضا ضیایی - معاون مدیر ارتباط با جامعه
_آقای دکتر علی براتیان - کارشناس مسئول فرصت مطالعاتی و مراکز پژوهشی
_ آقای حمید رضایی - کارشناس بیمه و امور قراردادها
- خانم مهندس راضیه افخمی - کارشناس قراردادها
_آقای دکتر خسروی - مدیر مرکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی
_خانم لطیفی - کارشناس مسئول مرکز هدایت شغلی
_آقای دکتر هاشم باقری - رابط ارتباط با صنعت برگزیده
_ آقای معتمدی - عامل حسابداری معاونت پژوهشی
_آقای سجاد دهقانی -کارشناس ارتباط با صنعت و جامعه، امریه و نخبه وظیفه
_خانم عزیزی -کارشناس ارتباط با جامعه و صنعت
_خانم خادم الفقرا -کارشناس پیشنهاده ها